Taidelasia Nuutajärveltä – Yrjö Liipolan taidemuseo
Gina Salaris: Jänis hattaramatkalla 2017

Taidelasia Nuutajärveltä – Yrjö Liipolan taidemuseo

 

Nuutajärvellä työskentelevät lasitaiteilijat ja -puharit kertovat teoksistaan, millaista on nykypäivän taidelasi. Itsenäisenä taiteellisen ilmaisun välineenä materiaalina vallatonta, ilmaisuvoimaista ja uutta etsivää.

Nuutajärvellä on puhallettu lasia jatkuvasti 225 vuotta. Se on ainoa 1800-luvulla perusetuista lasinvalmistuspaikkakunnista, jossa toiminta on jatkunut näinä päivinä. Lasikylällä on kiinteä historiallinen yhteys mm. Koski tl: n läheisyydessä sijaitsevan Åvikin lasitehtaaseen. Nuutajärvellä toimii ympäriivuotisesti useita lasin ja taidekäsityön ammattilaisia, lisäksi paikkakunnalla koulutetaan tulevia lasinpuhaltajia ammattiinsa.

Taidelasia Nuutajärveltä -näyttelyn järjestää Nuutajärven Galleria Osuuskunta NuGO . Näyttelyyn osallistuvat nuOn taiteilijat Marika Kinnunen, Anu Penttinen, Gina Salaris, Markku Salo, Jenni Sorsa, Lea Swantz ja Heikki Viinikainen.

Nuutajärven lasikylässä on myös matkailukohde, jossa voi seurata lasinpuhallusta puhaltimien työpäivinä sekä vierailla historiallisissa rakennuksissa, jotka on rakennettu erikseen lasikylän tarpeisiin. Lasikylä on Museoviraston suojelema kulttuurihistoriallisesti arvokas rakennettu ympäristössä.

Taidelasia Nuutajärveltä -näyttely avoinna 26.6.-30.9.18 Yrjö Liipolan taidemuseo aukiolojen mukaisesti. Avajaiset pe 29.6. klo 18.

Lisätietoja ja yhteystiedot:

Yrjö Liipolan taidemuseo 

Hämeentie 45, 31500 Koski Tl

+358 2 484 1969